Voor wie

VOOR WIE?

Met deze website trachten we een zo breed mogelijke groep van actoren aan te spreken. De informatie en de toolkit die op deze website aangeboden wordt, kunnen door diverse personen geraadpleegd en gebruikt worden.

Als eerste wil deze website voornamelijk bedrijven of organisaties aanspreken die mantelzorgvriendelijk willen worden en aandacht willen besteden aan de werk-zorgbalans van mantelzorgers binnen hun organisatie. Alle actoren binnen de organisatie die rechtstreeks of onrechtstreeks betrokken zijn bij het traject rond mantelzorgvriendelijkheid binnen de organisatie kunnen deze website gebruiken: de HR-manager, de bedrijfsleider, de rechtstreeks leidinggevenden, de personeelsdienst, het middenkader,… maar ook de vertrouwenspersoon, preventieadviseur, bedrijfsarts, collega’s, sociale partners. Ook werkende mantelzorgers zelf kunnen aan de slag met de website (bv. aan de hand van het doe-het-zelfpakket).

Daarnaast kunnen niet-bedrijfsgebonden actoren en instanties zoals loopbaan- en trajectbegeleiders, externe HR-consultants, leden van de Ondernemingsraad, leden van het Comité preventie en bescherming op het werk, vakbonds-, werknemers- en werkgeversorganisaties, beleidsmakers, mantelzorgverenigingen, opleidingen personeel en HR, … de website en de aangereikte tools gebruiken. Zij vormen een complementaire groep actoren die het concept ‘mantelzorgvriendelijk ondernemen’ ingang kunnen laten vinden binnen organisaties.