Postercampagne

POSTER

Algemeen

De poster is hier in downloadbaar formaat beschikbaar en kan gebruikt worden als onderdeel van een interne sensibiliseringscampagne rond het thema 'werk en mantelzorg'. Hieronder vindt u een voorbeeldposter.

 

Praktische info

Wie

Een postercampagne werkt sensibiliserend voor alle actoren van een organisatie. De werkgever, mantelzorgcoach, interne vormingsmedewerker, externe HR-consultant e.a. kunnen de poster ook personaliseren op maat van de organisatie en van de boodschap rond mantelzorgvriendelijkheid die men op dat moment wil communiceren.

Wanneer

De poster kan gebruikt worden om een sensibiliseringscampagne rond het thema ‘werk en mantelzorg’ uit te bouwen binnen de organisatie. Dit kan zowel aan het begin van een traject rond mantelzorgvriendelijkheid (om het thema te introduceren binnen de organisatie), als op een later tijdstip (bijvoorbeeld als aankondiging van bepaalde stappen in het implementatieproces). Het is ook een waardevol instrument om het thema ‘mantelzorgvriendelijkheid’ na onbepaalde tijd terug onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld ter gelegenheid van ‘de dag van de mantelzorger’ of van een activiteit rond het thema ‘werk en mantelzorg’.

Werkwijze

De poster in downloadbaar formaat beschikbaar. De poster kan indien nodig gepersonaliseerd worden, bijvoorbeeld door het toevoegen van het organisatielogo en/of een eigen tekst of slogan. Het gebruik van een eenduidig en terugkerend format (beeld van de handen) bevordert de herkenbaarheid en de onmiddellijke link met het thema ‘werk en mantelzorg’.

 Aandachtspunten 

Het strekt tot aanbevelen om de poster op verschillende zichtbare plaatsen op te hangen, bij voorkeur plaatsen waar alle actoren van de organisatie af en toe aanwezig zijn.

Extra info

Er kan vanzelfsprekend voor gekozen worden om een eigen poster en/of affiche te ontwerpen om de sensibilisatiecampagne rond het thema ‘werk en mantelzorg’ extra kracht bij te zetten.

 

Download poster 1 'Wij gaan voor een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid'

Download poster 2 'Wij investeren in een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid'

Download poster 3 'Wij investeren in een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid'

Download poster 4 'MVO staat in onze organisatie voor Mantelzorgvriendelijk Ondernemen'


[Terug]

[Volgende tool - Intentieverklaring]